Incendiu la o magazie de lemne în comuna Alexandru cel Bun, stins de pompieri

Luni, 5 februarie, în jurul orei 14:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o magazie de lemne în satul Bistrița, comuna Alexandru cel Bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD(EPA).

În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea se manifesta cu flacără deschisă la nivelul magaziei de lemne, existând pericolul extinderii la casa de locuit.

Timp de aproximativ 3 ore și 30 de minute, pompierii militari pietreni au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, fiind sprijiniți de doi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Alexandru cel Bun.

Cercetările efectuate au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de “fumatul în locuri nepermise”.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:
– magazia, cu o suprafață de cca. 60 mp., construită din beton și cărămidă, cu acoperiș realizat din lemn cu învelitoare din carton;
– un autoturism, radiat din circulație, aflat în magazie;
– 8 mc. lemn de foc, 1 mc. scândură, cca. 800 kg rumeguș depozitat în saci, un motor electric, tâmplărie termopan;
Incendiul a deteriorat acoperișul casei de locuit pe o suprafață de cca. 10 mp., aproximativ 10 mp. izolație polistiren, două uși și 3 geamuri din lemn.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

PUBLICITATE