Incendiu la o locuință din Mărgineni. Proprietarii, salvați de un vecin pompieri (FOTO)

Aseară, în jurul orei 20:00, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Hoisești din comuna Mărgineni.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Mărgineni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (magazie lipită de casă) și la acoperișul casei.

Până la sosirea forțelor de intervenție proprietarii locuinței (un bărbat de 67 de ani și o femeie de 64 de ani) au fost evacuați din casă de un localnic care a observat incendiul.

Femeia, care a suferit un atac de panică, a fost asistată medical de membrii echipajului SMURD la locul evenimentului.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul.

Au ars anexa gospodărească cu suprafața de 20 mp, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 85 mp și bunuri materiale aflate în interiorul acesteia.

Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

„Apelul la 112 a fost efectuat de colegul nostru plt. adj. Asofroniei Ioan, care locuiește la două case distanță de locul în care s-a produs incendiul.

Tot el a fost cel care i-a scos din interiorul locuinței pe proprietarii acesteia.

După ce s-a asigurat ca cele două persoane sunt bine, a localizat unde este amplasată butelia și a scos-o din interiorul locuinței pentru a evita producerea unei explozii.

Imediat au ajuns cei de la SVSU și au început lucrul pentru localizarea incendiului.
La scurt timp au sosit și pompierii pietreni care au acționat pentru lichidarea incendiului.

Și pentru că meseria de pompier este un stil de viață, soldatul Drăgan Răzvan, aflat în timpul liber, s-a alăturat colegilor și a intervenit alături de ei pentru stingerea incendiului.

Cei doi sunt colegi de tură la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, Ioan este pompier și paramedic de 16 ani, iar Răzvan este de pompier de jumătate de an.” – a transmis ISU Neamț

PUBLICITATE