Incendiu la o casă parohială din Pângărați. Cinci persoane evacuate (FOTO)

Un incendiu a izbucnit la casa parohială din Oanțu, comuna Pângărați, azi-noapte, la ora 02:44. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale și o ambulanță SMURD, reușind să stingă incendiul care a distrus acoperișul și mansarda pe o suprafață de 300 mp.

„La ora 02:44, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Pângărați pentru stingerea unui incendiu produs la casa parohială din satul Oanțu.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Pângărați și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (o autospecială de stingere).
Doi adulți și trei copii s-au autoevacuat din interiorul locuinței până la sosirea forțelor de intervenție.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în mansarda casei, existând posibilitatea generalizării la întreaga construcție dar și la casa praznicală ce se afla la o distanță apropiată.” – a transmis ISU Neamț

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, care a distrus acoperișul și mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 300 mp, tâmplăria aferentă de la șapte ferestre și o ușă, mobilier, articole textile și aparate electrocasnice.

De asemenea, izolația exterioară a casei s-a deteriorat pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar planșeul locuinței a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 200 mp, împreună cu alte bunuri.

O femeie în vârstă de 37 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD la locul evenimentului, suferind un atac de panică.

Scurtcircuitul electric a fost identificat ca fiind cauza probabilă a incendiului.

Misiunea pompierilor a fost finalizată în jurul orei 07:00.

PUBLICITATE