Incendiu la o casă din Neamț. Un bărbat și-a pierdut viața din cauza unei țigări (FOTO)

Un incendiu violent a izbucnit la o locuință din Neamț în această dimineață, luând viața unui bărbat în vârstă de aproximativ 67 de ani.

„În această dimineață, la ora 05:14, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Tazlău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Tazlău (o autospecială de stingere), Punctul de lucru Roznov (o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD) și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere).” – ne-a transmis ISU Neamț

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau deja generalizat, amenințând atât fondul forestier apropiat, cât și casele învecinate.

Un bărbat a fost găsit carbonizat în interiorul casei.

„Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul locuinței a fost evacuat un bărbat (de aproximativ 67 de ani) carbonizat.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. – a mai precizat ISU Neamț

Ancheta preliminară indică fumatul în locuri nepermise ca fiind cauza probabilă a acestei tragedii.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pierderea vieții și importante pagube materiale, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
  • nu aruncați restul de țigară decât după ce v-ați asigurat că e stins;
  • dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi;
  • nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră;
  • nu aruncați mucurile de țigară pe jos în apropierea materialelor combustibile (în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale, etc).
  • dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.
PUBLICITATE