Incendiu la o casă din Neamț. Proprietarul s-a ales cu arsuri grave după ce a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei

Un bărbat din județul Neamț a ajuns în stare gravă la spital, cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, după ce a utilizat un combustibil neadecvat (benzină) pentru a aprinde focul în sobă.

Potrivit ISU Neamț, astăzi, în jurul orei 15:00, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Țibucani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Țibucani (o autospecială de stingere), Detașamentul de pompieri (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SAJ Târgu Neamț.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flăcără deschisă într-una din camere, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars obiecte de mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic din interiorul camerei.

Proprietarul locuinței, un bărbat de 68 de ani, a suferit arsuri pe aproximativ 50 % din suprafața corpului și la căile respiratorii.

Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD și SAJ, ulterior fiind predat echipajului SMURD TIM (din cadrul Detașamentului Piatra Neamț) și transportat la UPU Piatra Neamț.

Folosirea combustibilui neadecvat a fost stabilită ca fiind cauza probabilă de producere a incendiului (a încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei).

RECOMANDĂRI

✔NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
✔Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
✔NU aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
✔NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✔NU adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
✔NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
✔Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
✔NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

PUBLICITATE