Incendiu la o casă din Neamț. O tânără a ajuns la spital

Azi-noapte, în jurul orei 00:00, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Ion Creangă.

La locul solicitării s-au deplasat patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și SVSU Ion Creangă.

Incendiul se manifesta generalizat la o anexă și la acoperișul comun cu casa cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la o altă anexă dintr-o gospodărie învecinată aflată la o distanță de aproximativ 2 m.

Până la sosirea forțelor de intervenție persoanele ce se aflau în casă s-au autoevacuat. O tânără de 18 ani a suferit ușoare intoxicații cu fum și atac de panică. Aceasta a fost asistată de membrii echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Roman.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind să evite propagarea acestuia în interiorul casei.

Au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 100 mp, bunuri materiale aflate în cele două încăperi ale anexei (mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile și obiecte de uz casnic) și tâmplăria de la 3 uși și 4 ferestre.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost burlanul metalic neprotejat termic față de materialele combustibile.

PUBLICITATE