Incendiu la o anexă a Mănăstirii Bistrița, stins după 18 ore (FOTO)

18 ore a durat misiunea pompierilor nemțeni pentru a stinge un incendiu ce a izbucnit ieri, 22 octombrie, la o anexă a Mănăstirii Bistrița, comuna Alexandru cel Bun.

Potrivit ISU Neamț, incendiul a fost lichidat astăzi, 23 octombrie, în jurul orei 12:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au ars: acoperișul (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 500 mp, 100 t de plante furajere, bunuri materiale aflate în încăperile de la parterul clădirii (obiecte de mobilier, materiale textile), o remorcă tractor, 50 ml de gard, dar și câteva construcții din lemn destinate pentru adăpostirea animalelor.

Cauza probabilă de producere a incendiului stabilită de pompieri a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Reamintim că ieri, 22 octombrie, în jurul orei 18:00, pompierii nemțeni au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un adăpost pentru plante furajere în localitatea Bistrița, comuna Alexandru cel Bun.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul Piatra Neamț, SVSU Alexandru cel Bun și Ocolul Silvic Vaduri.

Potrivit ISU Neamț, incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru plante furajere cu o suprafață de 400 mp, cu posibilitatea propagării la fondul forestier.

Misiunea pentru stingerea incendiului a durat pe tot parcursul nopții, forțele de intervenție fiind la fața locului și acționând pentru lichidarea unor focare până la ora 12:00.

PUBLICITATE