Incendiu într-o gospodărie din Căciulești, comuna Girov

Un incendiu a izbucnit astăzi într-o gospodărie din localitatea Căciulești, comuna Girov, provocând distrugeri semnificative. Echipajele de pompieri au intervenit rapid pentru a limita daunele, dar flăcările, amplificate de vânt, au distrus acoperișul casei și o anexă gospodărească

„În jurul orei 12:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Căciulești, în comuna Girov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Girov.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta într-o gospodărie, cu flacără deschisă la mansarda și acoperișul casei și la o anexă gospodărească, cu posibilitatea propagării la alte construcții. Vântul a favorizat extinderea flăcărilor.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul (construit din lemn și acoperit cu tablă) și pe mansarda casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp, tâmplăria aferentă (uși și ferestre), bunurile din camerele mansardei ( mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile etc) și o anexă gospodărească (construită din lemn si acoperită cu plăci de azbociment) cu suprafața de 100 mp în care erau depozitate 300 kg cereale, 5 mc lemn de foc, scule și unelte de uz gospodăresc.” -a transmis ISU Neamț

Proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 71 de ani, a fost profund afectată de incident, suferind un atac de panică. Ea a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț pentru îngrijiri medicale.

Potrivit pompierilor, ancheta preliminară indică faptul că incendiul a fost cauzat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

PUBLICITATE