Incendiu în Neamț. Flăcările au cuprins 6000 de metri pătraţi de vegetație uscată

Miercuri, 06.06.2018, la ora 15:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Dumbrava Roșie, sat. Izvoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, fiind sprijiniți și de un voluntar din cadrul SVSU Dumbrava Roșie. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 6000 metri pătrați vegetaţie uscată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Tot miercuri, la ora 09:52, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată și resturi furajere în zona pădurii din localitatea Oglinzi, comuna Răucești. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind sprijiniţi şi de doi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Răucești. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 300 de metri pătraţi vegetaţie uscată și resturi furajere.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efectul termic de la căldura solară acumulată, concentrată, reflectată”.

PUBLICITATE