Incendiu în localitatea Dumbrava Roşie. O familie a rămas fără casă în parg de sărbători


Un incendiu a mistuit, ieri seară (20 decembrie), o gospodărie şi a ameninţat alte case din jur, în localitatea Dumbrava Roşie. O familie a rămas sub cerul liber în prag de sărbători şi are nevoie de ajutorul semenilor să poată trece peste iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Incendiul a izbucnit violent în magazia din spatele casei. Focul a fost văzut târziu, când flăcările au cuprins  grajdul de animale şi acoperişul casei. Oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor. Pompierii au venit cu două autospeciale, dar au chemat întăriri pentru a stăvili flăcările.
Localnicii au încercat să dea o mâna de ajutor. Vecinii spun că familia afectată este compusă din oameni credincioşi şi gospodări care au ajutat întotdeauna pe fiecare cu tot ce s-a putut.

Deocamdată nu s-a putut stabili cauza incendiului. Nu este exclus un scurt circuit, dar focul ar fi putut porni şi de la o afumătoare din magazie.

Conform ISU Neamț Marți, 20.12.2016, la ora 18:09, Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin SNUAU 112, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Dumbrava Roșie, comuna Dumbrava Roșie. La locul producerii evenimentului s-au deplasat 12 subofiţeri cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, care au stins incendiul. În urma incendiului, au ars: magazia din lemn, cu scule, pe o suprafață de cca 6 mp, bucătăria de iarnă cu acoperiș din lemn și tablă, pe o suprafață de 32 mp, bunurile din bucătărie, documentele de identitate, bucătăria de vară pe o suprafață de cca 8 mp, adăpostul de animale cu acoperiș din lemn și tablă, pe o suprafață de cca 32 mp, terasa din lemn, pe o suprafață de cca 6 mp, cca 10 mc lemne foc și cca 2 tone de fân. S-au degradat cca 70 mp acoperiș casă de locuit din lemn, planșeul sufrageriei și tencuiala. Incendiul s-a propagat și la vecinul acestuia unde a ars 1 magazie din scândură, pe o suprafață de cca 9 mp și s-au deteriorat 1 betonieră și scule aflate în interiorul magaziei. La casa de locuit s-au deteriorat 2 ferestre tip termopan și 1 ușă tip termopan. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

D.M.B.
PUBLICITATE