Incendiu în comuna Piatra Șoimului. O femeie de 103 ani a fost salvată de vecini

Un incendiu devastator a avut loc astăzi, 22 decembrie, în localitatea Poieni, comuna Piatra Șoimului, în urma căruia două anexe gospodărești au fost distruse. O femeie de 103 ani a fost salvată de vecini și transportată la spital.

La ora 04:53, pompierii din Piatra-Neamț au fost alertați despre un incendiu în localitatea Poieni, comuna Piatra Șoimului. Echipaje de la Punctul de Lucru Roznov, SVSU Piatra Șoimului și Serviciul de Ambulanță Piatra-Neamț au fost mobilizate imediat la locul incidentului.

Înainte de sosirea pompierilor, cetățenii au intervenit, reușind să evacueze o femeie în vârstă de 103 ani din casa cuprinsă de flăcări.

Femeia a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Piatra-Neamț pentru îngrijiri medicale.

„La ora 04:53 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Poieni din comuna Piatra Șoimului.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, SVSU Piatra Șoimului și SAJ Piatra-Neamț.

Până la sosirea forțelor de intervenție, cetățenii au evacuat o femeie din interiorul locuinței cuprinsă de flăcări.

Femeia în vârstă de 103 ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.” – a transmis ISU Neamț

Pompierii au acționat prompt pentru localizarea și lichidarea focului, însă, din nefericire, cele două anexe au fost complet distruse.

Cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind jarul căzut din sistemele de încălzire.

„La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la o anexă gospodărească (bucătărie de vară) și la un adăpost pentru animale alipit de locuință.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două anexe gospodărești.

Jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza probabilă de producere a incendiului. ” – au mai precizat reprezentanții ISU Neamț

PUBLICITATE