Incendiu de proporții la o pensiune din comuna Alexandru cel Bun. Foto+Video


Un incendiu de proporții a avut loc astăzi în comuna Alexandru cel Bun din județul Neamț.
În jurul orei 13:45 a izbucnit un incendiu la o pensiune/magazin „Casa Ardeleanului”, din satul Vaduri (aproximativ 8 km de Piatra Neamț).
Până la sosirea echipajelor ISU Neamț, toate persoanele aflate în incintă au fost evacuate și sunt în afara orcărui pericol, înregistrându-se doar pagube materiale. Singurul incident, a fost o butelie care a explodat și a zburat la peste 30 de metri de pensiune, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.
Echipajele ISU fac față cu greu situației din cauza vântului și a înălțimii construcției iar sursa de apă este alimentată de la o societate comercială din apropiere, urmând a se face demersuri pentru a se alimenta la rețeaua localității pentru a avea o presiune mai bună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În momentul de față se acționează cu 6 autospeciale de stins incendii, o ambulanță SMURD și o autoscară cu platformă. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați. Pe timpul intervenției într-una din camerele afectate de incendiu a explodat și o butelie fără a fi nimeni rănit. – a declarat Andrei Grancea, purtător de cuvând al ISU Neamț

 

Comunicat ISU Neamț: Marţi, 26.01.2016, la ora 13:45, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, în casă fiind surprins un copil. La locul indicat s-au deplasat pompierii Detaşamentului Piatra Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD. Primul echipaj ajuns la eveniment (cu o autospecială de capacitate mică, după 12 minute de la anunţare) a constatat că incendiul cuprinde acoperişul unei construcţii cu două etaje, un bar lipit de această clădire şi încăperile aflate în imediata apropiere a barului, precum şi camerele de locuit amenajate în spatele imobilului cu două etaje (la nivelui primului etaj, deasupra magaziei ce deservea magazinul de bunuri casnice care funcţionează la parter).

Fiul proprietarei obiectivului a fost evacuat din clădire până la sosirea pompierilor. Situaţia a fost anunţată în dispeceratul unităţii, fiind trimise alte trei autospeciale de stins incendii şi autospeciala de intervenţie la înălţimi (autoscara).

Pompierii, sprijiniţi de doi salariaţi, au evacuat o parte din bunurile aflate în depozit şi au scos unele elemente de mobilier din camerele afectate. Acţiunile pentru stingerea incendiului s-au desfăşurat atât la nivelul acoperişului, folosind autoscara, cât şi la nivelul primului etaj, unde flăcările flăcările violente şi temperatura degajată făceau posibilă extinderea incendiului la magazinul de la parter şi depozitul din spatele acestuia. Pe timpul operaţiunilor, o butelie aflată într-o cameră a explodat. În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite. Pompierii au salvat magazinul de la parter şi toate bunurile din interiorul acestuia. Cei 33 de pompieri au încheiat misiunea – îngreunată de vântul puternic, de cantitatea mare de materiale combustibile, de alimentarea cu dificultate a autospecialelor şi de suprafaţa mare afectată (aproximativ 400 mp.) – după mai bine de şase ore. Un echipaj de pompieri a supravegheat zona până la ora 23:00. La intervenţie au participat şi membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al ANRS Bistriţa.

Au ars: acoperişul construcţiei, confecţionat din astereală din lemn şi învelit cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp., bunurile şi instalaţiile de la etajele clădirii, barul, mare parte din bunurile aflate în interiorul acestuia, dar şi bunuri din magazia de marfă, aflate pe latura din apropierea barului (anvelopele auto, mobilierul de grădină şi lemnul de foc). S-au deteriorat şapte sobe de teracotă şi boilere metalice aflate în depozit. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

PUBLICITATE