Incendiile de vegetație, în atenția Poliției Locale

Ca urmare a creșterii numărului incendiilor de vegetație din ultima perioadă de timp, Poliția Locală Piatra Neamț, prin Compartimentul Protecția Mediului și Biroul Ordine Publică, a intensificat acțiunile de monitorizare a zonelor unde pot avea loc incendii de vegetație, provocate de arderea necontrolată a deșeurilor sau a resturilor vegetale.

De asemenea, proprietarii de curți și terenuri sunt avertizați cu privire la riscul extinderii focului la clădiri sau imobile, atunci când sunt arse resturile vegetale în imediata apropiere a acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În municipiul Piatra Neamț este interzisă arderea resturilor de vegetație și menajere în curți, pe străzi, în containere și alte recipiente de colectare a gunoiului, pe spațiile verzi aparținând domeniului public și privat al municipiului, în parcuri ori în alte locuri publice (art. 2, lit. ”c” – H.C.L. 228/2021), iar încălcarea articolului sus menționat poate atrage sancțiuni de până la 2.000 de lei.

De la începutul anului și până în prezent, echipajele Poliției Locale Piatra Neamț au aplicat 14  sancțiuni (în valoare de 1.250 de lei), pentru încălcarea art. 2, lit. ”c” din H.C.L. 228/2022 și au acordat sprijin ISU Neamț, pentru stingerea incendiilor de vegetație în cinci astfel de cazuri. 

PUBLICITATE