Incendii la 2 case și un vagon cu stupi de albine (FOTO)

În data de 19.08.2022, la ora 12:56, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun.

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și membri ai SVSU Alexandru cel Bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat cu flacără deschisă la trei anexe gospodărești și la acoperișul locuinței.

Având în vedere suprafața mare de manifestare a incendiului au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție cu trei autospeciale de stingere.

Misiunea pompierilor s-a încheiat după aproape 10 ore. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de 500 mp, bunurile materiale din două  camere, trei anexe gospodărești construite din lemn pe o suprafață de aproximativ 200 mp, trei magazii (șoproane) cu o suprafață de 120 mp.

Proprietarul locuinței a suferit atac de panică. Aceasta a fost asistat de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.

În data de 20.08.2022, la ora 10:07, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință în localitatea Cotu Vameș din comuna Horia.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Roman.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului și pentru evacuarea fumului din interiorul locuinței. Au ars o mașină de spălat haine, o plită electrică, un cuptor electric și obiecte de mobilier din interiorul bucătăriei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric (aparat electrocasnic lăsat sub tensiune).
Nu au fost victime.

În data 21.08.2022, în jurul orei 16:20, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un vagon cu stupi amplasat într-o gospodărie din localitatea Trifești. La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu două autospeciale de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la un vagon cu stupi.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars 27 de stupi, dintre care 12 cu albine.

Focul deschis în spații închise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Nu au fost victime.

PUBLICITATE