Încă o persoană, din Piatra-Neamț, reținută pentru evaziune fiscală


Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice au mai reținut o persoană în cazul infracțiunii de evaziune fiscală, în care sunt implicați trei bărbați din județul Iași

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma extinderii cercetărilor în cazul infracțiunii de evaziune fiscală, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reținut, ieri, un bărbat de 49 de ani, din Piatra Neamț, bănuit de săvârșirea faptei.
Reamintim faptul că în același caz, au mai fost reținuți în data de 05.10.2016, trei bărbații cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, toți din Hârlău, jud. Iași. (vezi articolul – AICI)

Aceștia sunt cercetați pentru faptul că în perioada februarie 2014 – decembrie 2015, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ce au fost folosite în mecanismul evazionist, au ajutat nemțeanul de 49 de ani, administrator al unei societăți, să-şi diminueze obligaţiile de plată faţă de bugetul de stat prin înregistrarea unor cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului se ridică la peste 188000 lei.

În ziua de 10.10.2016, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 49 de ani, pentru săvârșirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Faţă de ceilalți trei bărbați, la data de 06.10.2016, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă 60 de zile.

D.M.B.
PUBLICITATE