Încă 5 suspecți, în dosarul DNA cu mita la Ambulanța Neamț

Încă 5 persoane sunt suspecte de dare de mită în dosarul DNA de la Ambulanța Neamț.

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus extinderea urmăririi penale față de suspecții:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

MORENCIU DAN DORIN, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina căruia s-a mai reținut, în afara infracțiunii mediatizate anterior, comiterea altor cinci acte materiale de luare de mită;

  • LEONTE ELENA, 
  • DRĂGUȘANU IONELA-MIHAELA, 
  • MOVILĂ CRISTIAN, 
  • OGLINZANU MIHAI-MARIUS,
  • CRISTESCU CONSTANTIN

toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 02 – 10 mai 2022, cele cinci persoane ar fi fost de acord cu pretențiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată, în instituția menționată, de către personalul sanitar și sanitar auxiliar.

În contextul menționat mai sus, în perioada 02 – 18 mai 2022, suspectul Morenciu Dan Dorin ar fi primit de la suspecții Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela și Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro.

Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiți de la candidatul Cristescu Constantin în ziua de 18 mai 2022, dar, datorită intervenției procurorilor anticorupție, această remitere nu a mai avut loc.

Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reamintim că pe 27 mai, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore pentru alte 8 persoane, acuzate de dare de mită (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE