Încă 5 lebede moarte scoase din lacul Bâtca Doamnei

Alte 5 lebede moarte au fost scoase astăzi, 17 noiembrie, de echipajele ISU Neamț din lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț.

„Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 08:24, un echipaj de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț a intervenit pentru scoaterea a cinci lebede moarte din lacul Bâtca Doamnei, pe care ulterior le-au predat reprezentantului DSVSA Neamț.” – ne-au declarat reprezentanții ISU Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zeci de lebede au fost scoase moarte din lacul Bâtca Doamnei în ultima perioadă.

Reamintim că virusul H5N1 al gripei aviare a fost confirmat la două lebede decedate pe lacul Bâtca Doamnei din Piatra-Neamț, iar autoritățile au impus pe 1 noiembrie, măsuri stricte, inclusiv interdicții de circulație și organizare de evenimente, pentru prevenirea răspândirii virusului și protejarea populației și a animalelor. (vezi articolul AICI)

Totodată, în urma focarului de gripă aviară, Poliția Locală a implementat un nou plan de acțiune pentru a limita extinderea bolii atât la populația lebede de pe lacul Bâtca Doamnei, cât și la păsările domestice din gospodăriile din apropiere. (vezi articol AICI)

PUBLICITATE