În timp ce primăria doarme, Monumentul Eroilor din cimitir a fost curățat de elevii de liceu

La Cimitirul Eternitatea din Piatra-Neamț, un grup de 20 de elevi au venit să facă curat și să înfrumusețeze a Monumentul eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial. Copiii au făcut curat și au plantat flori, lucru remarcat și apreciat de primarul Andrei Carabelea pe Facebook.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Gestul este foarte frumos și e de apreciat ceea ce au făcut copiii împreună cu profesorii deși cimitirul aparține primăriei municipiului.

O administrație competentă s-ar fi ocupat din timp de curățarea și înfrumusețarea monumentului, nu ar fi așteptat sa vină elevii de liceu să facă treaba primăriei.

În schimb, elevii puteau sa participe, alături de profesori, la o adevărată lecție de istorie depre înaintașii noștri, nu să curețe prin cimitir.

Autoritățile din Piatra-Neamț știu doar să „bifeze” și să se pozeze de câteva ori pe an, când participă în incinta cimitirului la ceremonialele militare.

În rest, nepăsare totală, cu toate că primăria administrează cimitirul și monumentul eroilor prin intermediul unei societăți private.

La câțiva metri distanță de monumentul eroilor români a fost ridicat un edificiu dedicat soldaților ruși cazuri pe câmpul de lupta din România. Contrastul este evident! Rușii și-au construit impecabil monumentul, iar al nostru se află în aceeași stare de zeci de ani.

Și ca să nu se facă de tot de râs, Carabelea a chemat câțiva muncitori de la Publiserv, Salubritas și Urban care să ajute la tuns iarba și la schimbat pavelele sparte.

Cu alte cuvinte, am putea spune că elevii de la școli i-au scos la muncă pe cei care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru.

 

PUBLICITATE