În seara de Înviere, o tânără a sunat la „112” și a anunțat că este răpită și sechestrată în județul Neamț

Ieri, 15 aprilie, în seara de Înviere, un apel la „112” alerta forțele de ordine după ce o tânără a susținut că ar fi răpită și sechestrată în județul Neamț.

Tânăra a intrerupt apelul telefonic fără a oferi date suplimentare, astfel că polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au început imediat verificările în acest caz.

„Au fost mobilizați zeci de polițiști de investigații criminale, ordine publică, rutieră, luptători pentru acțiuni speciale și jandarmi.

În timpul cercetărilor, tânăra revenea cu apeluri în care furniza nume și date personale false, inducând în eroare echipele investigative.

Totodată, aceasta ar fi afirmat că ar fi fost luată cu forța din gara din municipiul Roman și transportată pe raza unei comune din județul Neamț, unde ar fi fost ținută într-un imobil, contrar voinței acesteia.” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău

Polițiștii au stabilit că tânăra are 25 de ani, este din comuna Letea-Veche (Bacău), iar în ziua sesizării s-ar fi aflat la locuința concubinului acesteia, de pe raza comunei Traian.

Ulterior depistării de către polițiști, tânăra le-a explicat acestora că nu ar fi dorit ca părinții să cunoască locul unde se afla.

„Activitățile au fost realizate cu sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Bacău.

Problema apelurilor false la 112 nu este una numai instituțională, ci a tuturor celor care la un moment dat, au nevoie de ajutor.

Fiți responsabili când apelați 112! Poate acel timp ocupat de apeluri nejustificate, privează o persoană aflată în nevoie de ajutorul oamenilor legii.” – a mai precizat purătorul de cuvânt al Poliției Bacău

PUBLICITATE