În Piatra-Neamț, vulpile au luat locul „maidanezilor” (VIDEO)

În Piatra-Neamț, vulpile au luat locul maidanezilor. Ele pot fi „admirate” în apropierea parcurilor de joacă pentru copii, în timp ce câinii comunitari își fac adăpost pe dealuri.

Primăria Piatra-Neamț a anunțat, atât prin vocea primarului Carabelea cât și prin societatea care se ocupă de capturarea câinilor fără stăpân, că nu poate face nimic pentru a scăpa orașul de câinii comunitari care apar tot mai des la poalele dealului Pietricica, în zona Peco de pe strada Orhei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o haită de câini în zona străzii Orhei, autoritățile locale au declarat că această zonă este un teren forestier sau fond de vânătoare și capturarea câinilor ar reprezenta un act de braconaj.

Totodată, în Piatra-Neamț au apărut, mai nou, și vulpi, care își fac adăpost în apropierea parcurilor de joacă, ceea ce ar fi o nouă problemă de siguranță pentru cetățenii orașului, mai ales pentru copiii care se joacă în aceste parcuri.

Chiar dacă prezența vulpilor este inedită pe străzile orașelor, specialiștii atrag atenția și recomandă să păstrăm distanța față de aceste animale sălbatice. Vulpile pot fi imprevizibile și pot transmite boli, precum rabia.

PUBLICITATE