În Piatra-Neamț nu se mai pot încinge grătarele

Începând cu data de 1 Mai, dar și pe timpul sezonului cald, multe persoane aleg să petreacă weekendul și timpul liber în mijlocul naturii, unde, de cele mai multe ori, utilizează surse de foc în spații deschise, mai ales pentru activitățile gen picnic sau camping.

Începând din 2012, legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic prevede amenzi drastice pentru cei care fac grătare în zonele neamenajate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, majoritatea orașelor și-au amenajat zone specifice pentru picnic, îngrădite, dotate cu puncte de colectare selectivă, toalete ecologice, locuri speciale pentru foc, echipate cu grătar.

La Piatra-Neamț, un astfel de loc a funcționat (contra cost) la Ștrandul Municipal. Din păcate, de luna trecută, zona de grătare din ștrand a fost desființată.

Potrivit reprezentanților Primăriei, la acest moment nu există în Piatra-Neamț niciun loc special amenajat pentru grătare.

Totodată, primarul municipiului Piatra-Neamț a declarat într-o emisiune că vor fi grătare doar la agenții economici, dar va exista zonă de picnic în ștrand și acolo vei avea voie să servești ce faci tu la grătar acasă.

Va fi zonă de picnic, poți să vii cu grătarul făcut acasă sau în alte zone ale orașului.” – a declarat primarul Andrei Carabelea, uitând faptul că Piatra-Neamț nu mai are zonă special amenajată pentru făcut grătar în aer liber.

Pietrenii au, în schimb, o soluție, în municipiul Roman, acolo unde s-a deschis zona de picnic din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement „Moldova”.

Aceasta dispune de 22 de foișoare mici, cu o capacitate cuprinsă între 8 și 12 locuri, respectiv 8 foișoare mari, cu o capacitate de 12-16 locuri. Toate acestea sunt prevăzute cu apă curentă, energie electrică și grătar construit din cărămidă.

PUBLICITATE