În clădirea Primăriei Piatra-Neamț se țin cursuri de zi pentru copiii anumitor salariați

În clădirea primăriei se țin, de luni bune, cursuri de zi pentru copiii anumitor salariați. În timp ce restul elevilor din municipiul Piatra-Neamt își desfășoară activitatea școlară doar prin intermediul cursurilor online, o anumită categorie de părinți beneficiază de cursuri de zi pentru copiii lor, tocmai în clădirea primăriei municipiului.

Este vorba de etajul clădirii în care funcționează societatea Urban SA, clădire aparținând primăriei municipiului Piatra-Neamt, și unde au avut loc cursuri pentru copiii unor salariați ai primăriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totul, desigur, sub nasul primarului Andrei Carabelea și al conducerii societății Urban SA. Aceste lucruri au făcut obiectul unei plângeri penale la DNA, formulată de către Jănel Iosub, un angajat al societății Urban.

Acesta reclamă faptul că într-un birou aflat la etajul clădirii, se desfășoară cursuri la care participă copiii unor ”mahări” din primărie. Ar fi vorba de un număr de 10 copii de clase primare, cu învățătoare plătită, lucru cunoscut de majoritatea angajaților Urban.

De aemenea, obiectul plângerii la DNA îl mai constituie și faptul că un angajat vechi din compania Urban SA încasează salariu fără a veni la muncă.

Mai jos, fragmente din plângerea către DNA formulat de către Jănel Iosub, cu mențiunea că am cenzurat anumite detalii până acestea nu sunt confirmate oficial:

DOMNULUI PROCUR-SEF STRUCTURA CENTRALA D.N.A-BUCURESTI

Subsemnatul IOSUB JANEL de profesie economist, cu domiciliul stabil in municipiul PIATRA-NEAMT, (…), Legitimat cu (…), ANGAJAT PE POSTUL DE REFERENT IN CADRUL SC CMI URBAN PIATRA-NEAMT, avand si calitatea de reprezentanti ai salariatilor din cadrul sindicatului, FORMULEZ PLANGERE PENALA PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNILOR DE ABUZ IN SERVICIU, ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA, TAINUIREA UNOR INCALCARI ALE LEGISLATIE IN VIGOARE, ABUZ DE PUTERE IMPOTRIVA NUMITILOR;

CARABELEA ANDREI PRIMARUL MUNICIPIUL PIATRA-NEAMT, INGINER (…) CONSILIER LOCAL IN C.L PIATRA-NEAMT SI REPREZENTANT AGA IN CADRUL SC CMI URBAN PIATRA NEAMT DE PESTE 4 ANI DE ZILE, CONDUCERII SC CMI URBAN PIATRA-NEAMT, CAT SI A CELOR PERSOANE CU FUNCTIE DE RASPUNDERE DIN CADRUL SC CMI URBAN S.A, A VICE-PRIMARILOR CARE AU AVUT SI AU FUNCTII DE RASPUNDERE SI ATRIBUTII PESTE SOCIETATEA MAI SUS MENTIONATA.

In fapt, domnule procuror sef al structurii centrale, tin inca de la inceput, faptul ca sunt economist si nu am cunostiinte ample juridice, iar domnia voastra, respectiv domnul procuror de caz, trebuie sa faca incadrarile juridice conform legislatiei in vigoare, dupa audirea persoanelor care fac obiectul plangerii penale.

Precizez faptul ca sunt angajat de doi ani de zile in cadrul acestei societati, insa am mai fost angajat in aceasta societate din anul 2012 pana in 2016 cand am ocupat functia de director general intr-o alta societate a consiliului local Piatra-Neamt. In concluzie, cunosc aproximativ tot ce se petrece in aceasta societate aflata in insolventa datorita lotriilor politice care au jefuit-o pana la ultimul leutz!

Plangerea subsemnatului face referire directa la persoanele mai sus mentionate, cat si ale altora pe care le voi oferi domnului procuror de caz, toate aceste persoane CUNOSC FAPTUL CA UN ANGAJAT DIN CADRUL SC CMI URBAN PIATRA-NEAMT, NU VINE LA SERVICIU DECAT ODATA LA DOUA SAPTAMANI SA SEMNEZE CONDICA, FAPT CUNOSCUT DE TOATA CONDUCEREA, REPREZENTATII AGA, VICEPRIMAR, PRIMAR, CAT SI COLEGII DE BIROU AL ACESTEI PERSOANE!!!

AM ADUS LA CUNOSTIINTA VERBAL TUTUROR FACTORILOR DE RASPUNDERE, INSA TOTI SPUN CA ACEST SEF DE BIROU MEMBRUL AL PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL, ARE FORTA POLITICA CARE IL FACE INTANGIBIL, INAMOVIBIL SAMD!!!

DETIN PROBE SCRISE PRIN CARE ARAT ACESTE INCALCARI DE LEGISLATIE, INSA REPREZENTANTUL AGA SPUNE CA V A FACE CEVA IN VIITORUL APROPIAT, INSA UITA CA APROXIMATIV 4 ANI DE ZILE A STIUT SI TOLERAT ACESTE INFRACTIUNI!!!! PRECIZEZ FAPTUL CA, SI ALTI COLEGI DE AI MEU DORESC SA IA ATITUDINE, INSA DISPOZITIILE PRIMARULUI SI AL CELOR DIN PARTIDUL DUMNEALUI SUNT CA TOTI CEI CARE VORBESC SA FIE INLATURATI DIN SOCIETATE!!!!!

CONDUC UN ONG CARE SE OCUPA DE ACESTI IMPOSTORI, TRAFICANTI DE FUNCTII, DE CORUPTIE, SPALARI DE BANI PUBLICI, MONITORIZAREA FUNCTIONARILOR PUBLICI ETC ETC, ASA CA SUBSEMNATUL ESTE OBISNUIT CU ASTFEL DE AMENINTARI VOALATE!!

IN DATA DE 13 IANURIE 2021 IN ZIARPIATRANEAMT APARE UN ARTICOL DESPRE ACEASTA TEMA, INSA DOMNUL PRIMAR AFLAND CA EU AM VORBIT DESPRE COLEGUL DUMNEALUI DE PARTID CEL CARE NU TRECE DE APROXIMATIV 4 ANI PE LA SERVICIU, ACESTA VINE IN PIATA DARMANESTI ACOLO UNDE AM ATRIBUTII DE ADMINISTRATOR SI CU TOATE CA IMI TERMINASEM PROGRAMUL DE LUCRU, ACESTA FACE DECLARATII PUBLICE CU DIRECTA TRIMITERE LA ADRESA MEA CA SUNT VINOVAT DE ANUMITE INADVERTENTE DIN ACEASTA PIATA, INSINUAND DE FACTO CA VOI FI ELIBERAT DIN FUNCTIE!!!!

VA PRECIZEZ FAPTUL CA DOMNUL PRIMAR NU A VENIT REPREZENTAT DE NIMENI DIN CADRUL SOCIETATII, CI DOAR DE O DISTINSA DOMNISOARA CONSILIERA CARE A FILMAT!!! IN FISA POSTULUI DOMNULUI PRIMAR NU SUNT PREVAZUTE ASTFEL DE DERAPAJE SI ABUZURI DE FUNCTIE SI DE PUERE SI NICI SA LASE NUMARUL PERSONAL DE TELEFON ANUMITOR COMERCIANTI PENTRU A L INSTIINTA CE FAC EU, UNDE SUNT SAMD SI NICI SA INTEROGHEZE COMERCIANTII CU PRIVIRE LA CITEZ ‘CE FEL DE OM ESTE ACEST JANEL’!!!!!!!

DACA CU PRIMA PARTE A PLANGERII M-AM FACUT INTELES, URMAND SA PUN LA DISPOZITIE NUMELE CELUI CARE INCASEAZA BANI PUBLICI FARA A TRECE 1 MINUT PE LA SERVCIU, CAT SI AL ALTOR PERSOANE CARE SE FAC VINOVATE PT COMPLICITE IN ABUZ IN SERVICIU SI DE FUNCTIE, RESPECTIV CEL CARE IL PONTEAZA SI TOTI CARE IL ACOPERA PE DISTINSUL MEMBRU PNL NEAMT, VA MAI OFER INCA O PROBA SI DOVADA DE INCALCARE SI SFIDARE A LEGII INTR-O MODALITATE GESTIONATA SI DUSA LA NIVEL DE ARTA IN D’ALE INFRACTIONALITATII!

INCEPAND DIN LUNA SEPTEMBRIE A ANULUI TRECUT, ODATA CU PREDAREA CURSURILOR ONLINE, CE AU GANDIT MAHARII DIN PRIMARIE, MEMRII PNL? SA FACA CLASA DE SCOALA ONLINE, CU INVATATOARE PLATITA, UNDE CREDETI? INTR-UN BIROU DIN CADRUL CMI URBAN!!!!

SA NU RAMANETI SIDERAT DE ACEST TUPEU, CA NU FEMEILE DE SERVICIU SI-AU ADUS ODRASLELE LA NOUA SCOALA DIN CADRUL PRIMARIEI, CI PERSOANE CU FUNCTII DIN CADRUL CMI URBAN, POTENTATI DIN PRIMARIE SI UITATI ASA IN CADRUL SC CMI URBAN PIATRA-NEAMT PE BANII STATULUI AVEM SCOALA ONLINE!!!!! SUNT CCA 10 COPILASI DIN CLASELE 1–4!

Recunosc faptul ca din bun simt pentru acele suflete inocente nu am indraznit sa intru si sa filmez, insa toti membrii tesa din cadrul societatii stiu si cunosc ca acolo se desfasoara cu totul alte activitati, decat cele care fac obiectul societatii mai sus mentionate!!

NU POT TRECE CU VEDEREA FAPTUL CA O ANGAJATA DIN CADRUL SOCIETATII, CEA CARE TRAIESTE IN CONCOBINAJ CU UN REPREZENTAT AGA, ACESTA NU STIE CA SI FIUL LOR ESTE ELEV LA……SC CMI URBAN!!!!

FATA DE CELE MENTIONATE IN ACEASTA PLANGERE, ROG PROCURORUL DE CAZ SA AUDIEZE TOTI MEMBRII BIROURILOR DIN CADRU CMI URBAN, CAT SI CELELALTE PERSOANE CU FUNCTII DIN PRIMARIE PE CARE LE-AM ENUMERAT, IAR IN FUNCTIE DE DECLARATIILE ACESTORA SA POT ADUCE NOI DOVEZI!

Cu deosebita consideratie, EC JANEL IOSUB – 15 IANUARIE 2021” – se arată în plângerea formulată de către Jănel Iosub.

PUBLICITATE