În cimitirul Pietricica, morții au intrat în plutire

În cimitirul Pietricica, morții au intrat în plutire! Sună sarcastic, dar asta este realitatea din teren. Și e un lucru semnalat de mulți ani. – notează MESAJUL.ro

Un clip video ajuns pe adresa redacției sursei citate arată cum apa băltește în câteva cavouri proaspăt construite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Doar pereții laterali sunt betonați, jos este pământ, iar apa băltește o lungă perioadă de timp și nu vorbim doar despre ploile din ultima vreme. Așa este mereu, mai cu seamă iarna, când se topește zăpada.

Nici primăria și nici societatea care mai bine de 10 ani administrează cimitirele, nu au drenat terenul pentru a colecta apele pluviale, lucru care a făcut ca persoanele decedate să plutească la propriu. Acest lucru se cunoaște de mulți ani, dar nimeni nu miscă un deget. Nu mai vorbim despre infestarea pânzei freatice.

Atât societatea care administrează cimitirul cât și primăria au primit sesizări de la chiriași pentru a se interveni, dar nimănui nu i-a păsat.

Cei care sapă în pământ pentru a-și îngropa al doilea membru din familie, au un șoc în momentul în care dau imediat de apă.

Reamintim că în această săptămână, consilierii locali pietreni au votat un proiect de hotărâre care prevede mărirea tarifelor percepute de societatea desemnată de primărie să administreze cimitirele Eternitatea și Pietricica. (vezi articolul AICI)

SC M&D Mens SRL și-a asumat prin contract niște investiții, îmbunătățiri, nu doar să încaseze milioane de lei. Pe de altă parte, primăria trebuia să intervină și să dreneze terenul.

Dar toți factorii decidenți tac din gură, se fac că nu observă și mai au și tupeul de a cere populației să plătească cu 50% mai mult pentru a-și îngropa morții.

VEZI VIDEO AICI

PUBLICITATE