În atenția persoanelor care vor să călătorească în Grecia

Odată cu anunțul privind ridicarea treptată a restricțiilor, foarte mulți români au început să-și caute bilete și transport pentru petrecerea concediului din această vară.

Statul grec își ia măsuri de precauție pentru valul de turiști care ar putea veni după ce țările europene își vor ridica restricțiile privind circulația persoanelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Într-o intervenție la televiziunea SKAI, Ministrul Turismului grec, Haris Theocharis a declarat că Grecia va deschide turiștilor un sezon de trei luni (iulie, august și septembrie), dar poate fi extins și pentru lunile octombrie și noiembrie, în funcție de evoluția pandemiei de Coronavirus.

În același timp, pentru intrarea și ieșirea în siguranță a turiștilor din Grecia, va fi introdus un ”pașaport de sănătate”.

Acest lucru înseamnă că fiecare cetățean care va ajunge pe teritorul statului grec, va trebui să prezinte un document oficial din țara de origine care să ateste că a fost testat și nu este infectat cu SARS-COV2. Regula este valabilă și la părăsirea Greciei.

Secretarul de Stat Raed Arafat, a declarat în cadrul unui interviu la Antena3 că cetățenii români care vor dori să meargă în concediu în Grecia, vor trebui să-și facă testarea și să obțină adeverințele respective la clinicile sau laboratoarele din mediul privat.

Pe piață, Clinica Sanador oferă teste pentru SARS-COV2 la prețul de 350 lei, cu rezultatul în 24h.

PUBLICITATE