În acest weekend au fost 4 infracțiuni rutiere și 3 accidente soldate cu victime în Neamț

          De vineri după-amiaza până în această dimineață, pe drumurile nemțene s-au produs trei accidente rutiere soldate cu victime

În ziua de 11.09.2015, în jurul orei 13.00, polițiștii rutieri au intervenit pentru soluționarea unui accident de circulație produs pe DN 15B, în localitatea Pipirig. Din primele cercetări se pare că, în timp ce un bărbat de 37 de ani, din Alba Iulia conducea o autoutilitară marca Daf pe DN 15B, într-o curbă la dreapta, a derapat pătrunzând pe contrasens și a intrat în coliziune cu o autoutilitara marca VW Transporter condusă din sensul opus de mers de către un bărbat de 60 de ani, din Botești. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea pasagerilor din autoutilitara marca VW, respectiv doi bărbați de 44 și 39 de ani. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 11.09.2015, în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Bicaz Chei au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate, despre faptul că fiica sa a fost acroşată de un camion cu cabină albastră, în timp ce se deplasa pe o bicicletă, iar conducătorul auto nu a oprit, plecând de la faţa locului.
În urma investigaţiilor şi verificărilor efectuate de către polițiști, a fost identificat și depistat conducătorul auto, un bărbat de 27 de ani, din Dămuc. Din primele cercetări efectuate, se pare că în jurul orei 13.30, în timp ce acesta conducea o autoutilitară pe DJ 127A, ar fi acroșat minora de 13 ani care circula pe bicicletă în aceeași direcție de mers, după care și-a continuat deplasarea către oraşul Bicaz. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei.

În dimineața zilei de 13.09.2015, orele 05.45, pe DJ 155B, în localitatea Bodeştii de Jos, a avut loc un accident rutier în care a fost implicat un motociclist, un bărbat de 33 de ani, din Bodești. Din primele cercetări se pare că, în timp ce acesta conducea motocicleta marca Suzuki, înmatriculată în Italia, pe direcţia Bodeştii de Jos-Mănăstirea Brădiţel, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se în şanţ și autoaccidentându-se. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul se afla sub influența alcoolului, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

          În acest week-end trei conducători auto au rămas fără permis de conducere, după ce au fost depistați de polițiști conducând sub influența alcoolului. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Vineri, în jurul orei 19.10, un echipaj de poliție rutieră au depistat în trafic, pe DC 209, un bărbat de 44 de ani, din Dochia care conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului, conform rezultatului pozitiv al testării acestuia cu aparatul etilotest. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Neamţ pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei și i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Vineri seara, în jurul orei 19.40, un tânăr de 26 de ani, din Tarcău a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 15, având o concentrație de peste 0.40 mg/ alcool pur în aerul expirat, rezultată în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest.
Tânărului i-a fost reținut permisul de conducere și este cercetat pentru
săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot în seara de vineri, în jurul orei 20.30, o patrulă rutieră a oprit în trafic, pe strada Episcop Melchisedec Ştefănescu din com Gîrcina, un autoturism condus de către un bărbat de 52 de ani, din Piatra Neamț. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice, fiind condus la Spitalul Județean Piatra Neamţ pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În seara zilei de 12.09.2015, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Săvinești au acționat pe raza comunelor Dumbrava Roşie și Săvineşti, depistând în trafic un autoturism neînmatriculat marca Ford, condus de un bărbat de 28 de ani din Săvinești.
În urma verificării autoturismului în baza de date, s-a constatat că acesta a fost înmatriculat în Germania în până în octombrie 2014 , iar plăcuţele de înmatriculare existente pe autoturismul depistat figurează ca fiind furate.
Cercetările continuă pentru a se stabili întreaga activitate infracțională, iar bărbatul este cercetat pentru conducerea și punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Comunicat al Politiei Neamt

PUBLICITATE