În 3 ani, Piatra-Neamț va avea o Casă a căsătoriilor

Municipiul Piatra-Neamț va avea în viitor o casă a căsătoriilor în zona centrului istoric al orașului. Aceasta va fi amenajată în clădirea din vecinătatea sediului primăriei, în care în prezent funcționează CMI Urban și ADI Urbtrans.

În ședința din 31 august 2021 Consiliul Local a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ”Amenajare Casa Căsătoriilor-clădire C3- lucrări de modernizare, îmbunătățire a eficienței energetice și compartimentări interioare.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prin acest proiect se va amenaja un spațiu adecvat oficierii căsătoriilor civile, în prezent această ceremonie realizându-se într-o sală din sediul vechi al primăriei.

Clădirea își va păstra destinația actuală de birouri, dar prin recompartimentare se vor crea spații de lucru cu publicul, sala de oficiere a căsătoriilor și un nou acces pe latura S-E cu rol de intrare principală.

Corpul vechi al clădirii datează din anul 1902, iar cel secundar se presupune că ar fi din 1950. Lucrările la exteriorul clădirii vor pune în evidență elementele de arhitectură conform fotografiilor de epocă, păstrându-se aspectul general al clădirii și cromatica actuală a fațadelor.

Pentru a reda aspectul de epocă al imobilului, se vor reface ornamentele exterioare afectate de trecerea timpului și de intervențiile anterioare asupra clădirii. La exterior se vor adăuga o rampă pentru persoanele cu dizabilități și o copertină de acces pe fațada S-E.

Prin proiect se vor face și importante intervenții pentru modernizarea instalațiilor interioare ce vor avea ca rezultat creșterea eficienței energetice a clădirii.

Lucrările se vor realiza cu respectarea normelor în vigoare cu referire la clădirile aflate în zone protejate, imobilul aflându-se în zona de protecție Curtea Domnească.

Valoarea estimata a investiței este de aproximativ 8.000.000 lei, iar termenul de realizare este de maximum 3 ani.

PUBLICITATE