Implant dentar rapid și cu riscuri minime

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Procedura de implant dentar rapid nu necesita taierea gingiei si infasurarea periostului, fiind suficienta o punctie mica pentru a instala implantul. In plus, metoda are o serie de avantaje: nu sunt necesare vizite frecvente la dentist, deoarece se poate indeparta un dinte si se poate pune un implant intr-o singura vizita. Chiar daca dintii sunt complet absenti, in trei zile poti obtine un nou zambet. Beneficiu pentru pacient este costul mai mic al implantarii, fata de implantarea in doua etape, si in plus, nu sunt necesare costuri suplimentare pentru adaugarea osoasa.

Implant dentar riscuri

Daca te gandesti la riscuri, ar trebui sa stii ca dupa operatie, vindecarea se produce rapid, existand un risc minim de infectie sau aparitia edemului si a altor complicatii, deoarece operatia are loc fara incizii si suturi. Exista doar o mica lista de contraindicatii.

Este posibil sa restaurezi un dinte lipsa intr-o zi? 

Aceasta intrebare ii ingrijoreaza pe multi oameni care se confrunta cu aceasta problema si doresc sa-si refaca cat mai repede dintii pierduti. Nivelul stomatologiei moderne este intr-adevar capabil sa faca un miracol, putand efectua implanturi dentare intr-o zi si intr-o singura vizita.

Metodele moderne de implanturi dentare sunt semnificativ diferite fata de cele care existau  acum cativa ani. Cele mai populare metode de implant dentar rapid astazi, se bazeaza pe viteza de recuperare cu rani minime la pacient. Astazi exista posibilitatea unei implantari cu o etapa. Drept urmare, se efectueaza o interventie chirurgicala simultana pentru instalarea unui implant dentar in tesutul osos al maxilarului superior sau inferior. Toate etapele se desfasoara fara taieturi pe gingie. Dupa instalarea implantului, coroanele de plastic temporare sunt fixate in aceeasi zi. Aceasta metoda permite imediat restaurarea sarcinii functionale si ofera in acelasi timp, un zambet frumos pacientului. Implantarea imediata este un „instrument chirurgical” pentru refacerea dintilor, in care este instalat un implant dupa extractia imediata a dintelui. Toate manipularile sunt efectuate intr-o singura vizita a pacientului la stomatologie.

Tipuri de implant dentar rapid

  • Instant – instalarea implantului in locul in care dintele tocmai a fost indepartat; coroana de plastic temporara este fixata pana la vindecare; 
  • Rapid – pacientul are, in plus, un shaper gingival care ii va mentine estetica zambetului;
  • Imediat – include instalarea implantului cu o sarcina, adica, se fixeaza o coroana de plastic temporara.

Esenta metodei de implant dentar rapid

Metoda de implant dentar rapid are diverse denumiri. Probabil ai auzit despre implantare cu incarcare imediata, despre tehnici fara sange si fara cusatura. Aceasta este una si aceeasi metoda in care implanturile sunt instalate intr-o singura procedura si intr-o singura vizita la stomatolog.

Sarcina principala a implantarii cu o singura etapa sau simultana este restaurarea rapida a dintilor pierduti si solutionarea problemelor, cum ar fi distributia uniforma a sarcinii masticatorii si aspectul estetic.

Ca urmare a implantarii simultane, partea superioara a implantului se ridica deasupra gingiei, iar acest lucru permite ca implantarea sa se faca fara o incizie repetata pe gingie. Dupa fixarea coroanei de plastic temporare, dintele isi va indeplini functiile sale. O coroana permanenta din cermet sau dintr-un material pe care il alege pacientul (de exemplu, din dioxid de zirconiu) poate fi livrata in 3-6 luni. Cel mai adesea, implantarea cu un singur stadiu este utilizata pentru restaurarea dintilor in locuri unde estetica este foarte importanta, si anume, in zona zambetului.

Sursa: Edcora Agentie de Marketing

PUBLICITATE