Imagini rare surprinse în Neamț, cu atacul unui lup asupra unui cerb sulițar

Imagini spectaculoase și extrem de rare cu atacul unui lup asupra unui cerb sulițar, filmat de un angajat al Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș, Liviu Clein, în zona râului Bicaz, pe raza Ocolului Silvic Tarcău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Colegul nostru a surprins ultima fază a atacului unei haite de lupi asupra unui cerb tânăr. Haita înconjoară prada, apoi o gonește spre un loc în care aceasta își pierde mobilitatea, spre exemplu albia unui râu înghețat, apoi masculul sau femela dominantă dau lovitura de grație, atacând în zona gâtului. – informează Romsilva

Lupul, Canis lupus, este carnivorul din vârful piramidei trofice din fauna României. Acesta trăiește în haite și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic, în menținerea unor ecosisteme sănătoase.
România are una dintre cele mai mari populații de lup din Europa

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și natural administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6,557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

Credit video: Liviu Clein
PUBLICITATE