Imagini de groază din Spitalul Reșița: pacienți ținuți goi pe holuri (FOTO)

Imagini desprinse parcă dintr-un film de groază au apărut în spațiul public și înfățișează interiorul Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Reșița, potrivit mesajul.ro, care citează g4media.ro.

Mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos. Este realitatea dură din sistemul de sănătate. Managerul spitalului recunoaște că imaginile sunt într-adevăr din interiorul unității și a deschis o anchetă internă, relatează Digi24.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător.

Fotografiile au fost postate de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

Pozele au fost făcute în clădirea secției de boli infecțioase a spitalului, separată de clădirea principală, construită în anii 50 și la care nu s-a făcut nicio reparație de 15 ani.

În urmă cu puțin timp, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat, reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgență un control la Spitalul Județean de Urgență Reșita, urmare a imaginilor apărute în spațiul public privind modul în care sunt tratați pacienții din cadrul secției de boli infecțioase, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

MAI MULTE IMAGINI AICI

PUBLICITATE