Igloo de pe Cozla și Casele de Cultura din Piatra Neamț și Roman, s-au închis

 

 

Completare Comunicat de presă ISU Neamț:
Pe adresa instituției noastre au sosit adrese referitoare la sistarea activităților și de la următoarele obiective: Casa de Cultură Piatra Neamț, Casa de Cultură Roman și SC Perla INVEST pentru Igloo Cozla.

În perioada 05 – 08 noiembrie 2015, cadre militare din Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al județului Neamț, însoţite de reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamţ şi cei ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, au executat un număr de 7 controale de prevenire a situațiilor de urgență la cluburi, baruri și discoteci de pe raza județului Neamț.

În urma desfășurării acestor controale, au fost identificate un număr de 23 deficiențe din care 3 au fost înlăturate și 18 sancționate cu 13 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 26.000 lei. Cele 5 amenzi au fost aplicate pentru:

  • Nesolicitarea și neobținerea autorizației de securitate la incendiu: 2 amenzi a câte 10.000 lei;
  • Nerealizarea unui sistem operativ de observare și anunțare a incendiului, precum și de alertare în cazul producerii unui astfel de eveniment: 1 amendă de 2500 lei;
  • Neîntocmirea și neafișarea planului de evacuare în caz de incendiu: 1 amendă de 2500 lei;
  • Neplanificarea și neexecutarea, trimestrial, de exerciţii de alarmare/evacuare cu personalul propriu: 1 amendă de 1000 lei;

La data desfășurării controalelor, s-a constatat că 3 obiective nu desfășurau program cu public pe domeniul de activitate controlat (SC AUTO EMA SERV SRL din comuna Vânători Neamț, SC TREND INVEST ISF SRL din orașul Tîrgu Neamț și SC ROCOM CENTRAL SRL din municipiul Piatra Neamț). După executarea controalelor, până la încheierea documentelor de control, alte două obiective ne-au informat despre încetarea activității cu public (SC Patirom SRL și II Netedu Bogdan din municipiul Roman).

Acțiunea de control va continua şi nu va exclude reverificarea obiectivelor controlate în săptămâna care a făcut obiectul acestui comunicat, în sensul respectării numărului maxim de utilizatori pentru fiecare locație.

Comunicat ISU NEAMȚ

PUBLICITATE