Ieși în evidență purtând un palton românesc special

Se pare ca primavara isi face usor, usor simtita prezenta, asadar trebuie sa facem micile schimbari vestimentare adaptate vremii mai calduroase. Aceasta piesa, te va face sa iesi din anonimat, in timp ce porti ceva comod, elegant, special, simplu si in acelasi timp, sofisticat si extrem de atragator. Asadar, poti iesi in evidenta purtand doar un palton romanesc.

Palton traditional, secretul unei tinute rafinate.

Sub diferitele sale forme, traditia este o componenta importanta a culturii fiecarei natiuni, este ceea ce fiecare generatie mosteneste si ulterior, transmite mai departe. Cu mandrie putem afirma ca portul popular romanesc nu si-a pierdut frumusetea si insemnatatea, ba din contra. A devenit mult mai cunoscut, mai apreciat si reinterpretat in creatiile unor mari branduri internationale, facand persoana ce poarta haine traditionale sa arate special, elegant si cu o personalitate puternica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Indiferent ca ai 20 sau 60 de ani, paltoanele traditionale sunt potrivite oricarei siluete, varste, oricarei culori de par, piele si ochi.

Paltonul este o piesa vestimentara, care merge asortata cu aproape orice, si care poate fi purtat in aproape orice anotimp. Este important insa, sa acordam o atentie sporita la modelul si detaliile pe care le poate avea.

Cauti palton dama romanesc? Acesta se mandreste cu o varietate larga de broderii si stiluri, adaptate la specificul fiecarei zone in parte. Stilul se refera la forma geometrica, libera sau mixta. Din punct de vedere stilistic, ornamentele pot fi: abstracte, cosmomorfe, geomorfe, zoomorfe, mitologice, religioase, intr-un cuvant emblematice. 

Simbolurile florale, foarte des intalnite pe paltoanele traditionale sunt prezente in mai toate zonele din tara noastra. Ele simbolizeaza trainicia, intelepciunea si viata. Simbolurile geometrizate simbolizeaza calea dreapta in viata si ascensiunea sociala. Simbolul solar este un motiv des brodat si vorbeste despre divinitate, despre ciclul vietii, fiind generator de belsug.

Cum alegi paltonul potrivit?

Precum am precizat mai sus, exista o multitudine de modele, de diferite lungimi si culori, insa iti voi prezenta unele dintre cele mai speciale si elegante paltoane traditionale.

Sacoul Schileresc

Povestea acestei piese este una reprezentativa pentru felul in care moda actuala si portul traditional au coexistat si s-au influentat una pe cealalta. Dinica Schileru, cel ce a creat si a dat numele acestui articol vestimentar, a fost un taran agricultor, croitor si om politic in Gorj. Creatia sa a devenit parte a portului traditional gorjean, fiind inspirata din traditia Olteniei, adoptand ornamente foarte bogate, de influenta otomana. Modelul a fost reprodus in masa, si purtat atat in mediul rural, cat si urban, iar cei ce il imbraca, denota un statut social ridicat.

Un sacou schileresc poate fi asortat cu rochii simple de orice culoare, lungi, midi sau scurte; cu pantaloni la dunga si camasa, sau chiar cu blugi si o ie. Aceasta piesa va sari in evidenta, si va fascina orice privitor.

Sumanele traditionale, pot fi si ele purtate in aproape orice anotimp. La fel ca si sacoul schileresc, se poate purta peste o multime de combinatii vestimentare, ce cu siguranta iti va da un plus de eleganta, rafinament si stil.

Exista multe moduri prin care sa asortezi aceste piese traditionale, insa fii sigura ca odata ce le imbraci, te vei indragosti de frumusetea simbolisticii si traditiei romanesti. Ele atrag atentia prin detalii de efect, asadar nu este indicat sa iti incarci tinuta purtand pantaloni, fuste sau bluze cu imprimeuri multicolore sau neasortate. Lasa aceasta piesa sa straluceasca, nu vei regreta.

PUBLICITATE