Ieri, 27 iulie, pompierii au stins un incendiu la o fabrică de peleți din Târgu-Neamț


Miercuri, 27.07.2016, la ora 11:02, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o fabrică de peleţi din oraşul Târgu Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea un utilaj, rumeguşul aflat în apropierea utilajului şi în cuva instalaţiei de producere a peleţilor, pereţii din lemn şi învelitoarea tip prelată. Exista pericolul extinderii la întreaga cantitate de rumeguş din hală şi la celelalte două depozite – unul de rumeguş, celălalt de peleţi.

În timp ce pompierii au protejat cele două hale vecine, au oprit extinderea flăcărilor pe instalaţia de producere a peleţilor şi la rumeguşul care nu era afectat, angajaţii firmei au scos rumeguşul vrac (peste 10 tone) şi un buncăr.
Misiunea de stingere s-a încheiat după aproape două ore şi jumătate.

Au ars: un utilaj (volă), o cantitate de aproximativ o tonă de rumeguş, 100 m. de pereţi din scândură, 100 mp. de învelitoare tip prelată. S-au degradat 50 mp. de pereţi din lemn, scheletul metalic al halei, un utilaj din instalaţia de producţie peleţi, un container de rumeguş şi instalaţia electrică.

Cauza probabilă a incendiului: degajări de pulberi combustibile (toba de eşapament supraîncălzită a utilajului a aprins pulberile de lemn cu care a intrat în contact).

PUBLICITATE