Ieri, 16 decembrie, un bar din comuna Trifești a luat foc. Misiunea pompierilor a durat 7 ore

Miercuri, 16.12.2015, la ora 03:44, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, de către o persoană care executa o patrulă de ordine publică, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la un local din satul Miron Costin, comuna Trifeşti.
La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 21 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu trei autospeciale de stins incendii şi un autoturism de serviciu, constatând că incendiul cuprindea acoperişul barului (pe jumătate din suprafaţa acestuia, flacăra se ridica la peste cinci metri deasupra coamei) şi încăperile din interior, mai puţin două dintre acestea, unde exista riscul extinderii imediate (într-una din cele două încăperi exista o butelie). Flăcărilese puteau extinde şi la o anexă lipită de bar, precum şi la casa vecină. Pompierii au acţionat concomitent pentru protecţia celor două camere (scoţând imediat butelia în exterior), a anexei şi locuinţei vecine, apoi au realizat dispozitive pentru stingerea incendiului.
Misiunea pompierilor s-a terminat la ora 11:30.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma incendiului, au ars: acoperişul construcţiei, din astereală din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 150 mp., mobilierul din interior, două frigidere, scena confecţionată din scândură, un laptop, casa de marcat, sistemul de supraveghere şi documente de evidenţă contabilă. S-au degradat: cealaltă jumătate din acoperişul construcţiei şi pereţii acesteia (din chirpici), pe o suprafaţă de 180 mp. Cauza probabilă a incendiului: scurtcuircuit produs la un conductor electric cu izolaţie deteriorată.

La acţiune au participat şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Trifeşti şi doi localnici, fiind folosit şi un utilaj al Primăriei.

PUBLICITATE