Iată cum antrenamentele pe bicicleta fitness îți pot schimba radical viața!

Iti doresti o musculatura tonifiata si o stare generala de sanatate mai buna? Vrei sa iti imbunatatesti conditia fizica si sa adopti un stil de viata sanatos, care sa se reflecte si in silueta? Aceste schimbari atat in plan fizic, cat si mental, pot fi facute intr-un timp foarte scurt prin intermediul antrenamentelor cardiovasculare efectuate zilnic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
Bicicleta fitness

Pentru a profita de cea mai buna si confortabila solutie, poti lua in considerare o bicicleta fitness pe care sa o folosesti in confortul propriei locuinte. In acest caz, scuzele ar trebui sa dispara, fiind rapid inlocuite de rezultate pozitive. Pe langa diversele obiective pe care le poti atinge folosind o bicicleta fitness (tonifierea musculaturii, arderea caloriilor, imbunatatirea sistemului cardiovascular si starii generale de sanatate), acest aparat mai vine cu un set de beneficii printre care se numara si scutirea timpului si a drumurilor catre sala de sport, posibilitatea de a folosi bicicleta fitness oricat si oricand (fara a depinde de programul salii), posibilitatea de a purta chiar orice tip de vestimentatie care ti-e comoda sau faptul ca poti instala aparatul oriunde doresti, inclusiv in fata televizorului, a balconului deschis sau in curte.

Dupa cum bine stim, cele mai rapide rezultate pot fi obtinute prin combinarea antrenamentelor pe bicicleta fitness cu o dieta corespunzatoare, iar daca intr-adevar doresti rezultate uimitoare in cel mai scurt timp cu putinta, atunci va trebui sa te orientezi catre antrenamente si exercitii variate, care sa te provoace si sa te stoarca de energie.

In ultima vreme, cele mai populare tipuri de antrenament (si cele care au oferit cele mai bune rezultate) sunt acelea de tip HIIT si sprint Tabata, exercitii care alterneaza gradele de efort in intervale scurte sau foarte scurte, fortandu-ti corpul sa reactioneze in directia potrivita chiar dupa primul antrenament. Tocmai de aceea, in randurile urmatoare vei gasi un model de exercitiu pe bicicleta fitness care nu numai ca te va scoate din rutina, dar te va si purta prin toate gradele de efort in numai 20 de minute.

Exercitiul cu intervale pe bicicleta fitness

Pentru a incepe programul, va trebui sa apreciezi cat mai corect, conform standardelor tale, nivelul de efort depus. Astfel, vei gasi 4 grade de efort in descrierea acestui antrenament:

usor: asemanator pedalarii lente pe un drum drept – ai putea sa mentii acest ritm pe o perioada foarte lunga de timp;

moderat:  suficient cat sa-ti solicite atentie asupra respiratiei – ca si cum ai urca o panta usoara;

greu: acum simti ca lucrezi! – respiratia va fi grea – rezistenta bicicletei ar trebui setata peste valorile medii;

extrem: aici trebuie sa dai cat poti de mult – rezistenta bicicletei va fi setata pe cea mai mare valoare careia ii poti face fata cu greu.

Daca esti gata pentru cele 20 de minute pe bicicleta fitness care sa iti forteze corpul sa arda mai multe calorii decat oricare alt tip de antrenament (plus 10 minute rezervate incalzirii si revenirii), atunci iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

– 5 minute de incalzire la gradul de dificultate “usor”;

– 30 de secunde greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;

– 1 minut – usor;

– 1 minut greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;

– 1 minut – usor;

– 45 de secunde extrem, apoi 15 secunde usor – 3 serii;

– 2 minute – usor;

– 5 minute de revenire la gradul de dificultate “usor”.

Daca simti ca inca mai poti sa pedalezi dupa acest antrenament, ai putea repeta cate o serie (sau mai multe) din fiecare exercitiu inainte de cele 5 minute de revenire. Pentru a pune in practica acest antrenament sau propriile tale exercitii, alege-ti o bicicleta fitness potrivita nevoilor tale de pe Sport-Mag.ro. Acolo vei gasi o gama variata de aparate, echipamente si accesorii sportive la cele mai bune preturi.

PUBLICITATE