Hoț prins cu „prada“ asupra sa

La data de 27 martie, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat, de 37 de ani, din Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuința sa.

În baza investigațiilor efectuate cu operativitate, polițiștii au depistat un tânăr, de 19 ani, din Dumbrava Roșie, în timp ce se deplasa pe o stradă din aceeași localitate, iar în urma controlului efectuat asupra unui rucsac pe care acesta îl deținea asupra sa, au fost descoperite bunurile sustrase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel în cauză a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, în cursul aceleiași zile, tânărul ar fi pătruns în locuința bărbatului în cauză, de unde ar fi sustras un telefon și o tabletă, prejudiciul estimat fiind de 2.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că acesta i-ar fi solicitat în prealabil unui alt tânăr, de 22 de ani, din Dumbrava Roșie, să contacteze telefonic persoana vătămată și să îi transmită faptul că urmează să primească un colet la o locație aflată în proximitate, moment în care tânărul de 19 ani, ar fi pătruns în locuința sa.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat integral de polițiști, fiind restituit persoanei vătămate.

În urma audierilor, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat.

Astăzi, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

PUBLICITATE