Hoațe de buzunare în Roman. Cinci fete de 10-12 ani prinse la furat

Joi, 14 ianuarie, în jurul orei 16.30, trei jandarmi de la Detaşamentul 4 Roman, care executau misiunea de patrulare pe raza municipiului Roman, au observat pe strada Oituz, în zona staţiei TAXI cinci persoane de sex feminin care urmăreau o femeie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După câteva momente cele cinci persoane au interceptat victima şi i-au sustras un portofel în care erau bani şi documente. În acel moment au intervenit jandarmii care au legitimat persoanele în cauză iar după efectuarea controlului bagajelor, portofelul sustras a fost înapoiat victimei.

Din primele verificări a rezultat faptul că cele cinci persoane erau minore, cu vârste cuprinse între 10 şi 12 şi sunt cunoscute ca persoane care au mai săvârşit astfel de fapte.

Acestea au fost conduse la sediul poliţiei municipiului Roman pentru continuarea cercetărilor iar în cauză au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea producerii unor astfel de fapte antisociale, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ recomandă:

  • doamnele şi domnişoarele să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul dumneavoastră vizual iar bărbaţii să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă şi nu în buzunarul din spate al pantalonilor.
  • să nu pierdeţi din vedere faptul că autorii furturilor din buzunare sunt persoane bine îmbrăcate care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.
  • în cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp oamenii legii prin apelul unic de urgenţă 112.

Solicităm cetăţenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să acţioneze cu promptitudine în cazul în care sesizează comiterea unor astfel de fapte.

LIPSA DE REACŢIE A PERSOANELOR DIN JUR, CARE OBSERVĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ,
NU FACE DECÂT SĂ SPRIJINE INFRACTORII!

PUBLICITATE