Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla, a lăsat fotbalul și s-a înscris în PSD

Helmut Duckadam, unul din cei mai emblematici sportivi pe care i-a avut clubul Steaua, a făcut pasul către politică, înscriindu-se în PSD, notează românialibera.ro

Prin intermediul unei postări pe Facebook, senatorul PSD Robert Cazanciuc – președinte al Senatului, îl prezintă pe Duckadam drept consilier personal, cu care va face ehipă pentru sportul românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

E o decizie surprinzătoare pentru cei care nu ştiau, pentru mine nu a fost. Am cugetat mult, m-am gândit multe nopţi la modul cum voi face acest anunţ. Am rezistat 10 ani la Steaua, dar a fost o decizie bună, mă simt bine la ora actuală. Renunţ la fotbal definitiv, nu mai vreau să merg la alte echipe… Ieri am primit o ofertă de la Robert Cazanciuc ca să fiu consilierul Senatului pentru probleme de sport, deci viaţa merge înainte şi sunt foarte liniştit”, a declarat Duckadam la emisiunea “Neaţa cu Răzvan şi Dani” de pe Antena 1.

Apropierea fostei glorii a clubului Steaua de PSD nu este o noutate, în campania prezidențială din 2014 acesta sprijinindu-l deschis pe Victor Ponta, spunând că „Victor Ponta este singurul premier sau președinte după 24 de ani care s-a aplecat spre sportivi, spre oameni de cultură și cred că a făcut dreptatea pe care nu au avut-o până în prezent. Și eu și familia mea vom vota cu el”.

Atracția lui Duckadam pentru partidele de stânga a fost remarcată înclusiv în Republica Moldova, tot în 2014, când a susținut proiectul poltic al pro-rusului Renato Usatîi.

Acesta a cheltuit peste patru milioane de euro pentru campania electorală, o parte din bani mergând către diferite evenimente, în acest context, Helmuth Duckadam a fost invitat la Chișinău pentru a participa la „Bătălia portarilor”, competiție în care au fost premiați cei mai buni portari din Republica Moldova.

Duckadam apare într-o fotografie alături de Renato Usatîi, purtând un tricou cu numele politicianului: „Bineînțeles că am purtat un tricou cu numele lui, întrucât el a sponsorizat această competiție. Nu m-au interesat viziunile sale politice. Păi, dacă mă duc în vacanță în Cuba și mă fotografiez cu Fidel Castro, trebuie să mă gândesc înainte?”, a declarat Duckadam pentru prosport.ro.

PUBLICITATE