Harta detaliată cu localitățile din județul Neamț prin care va trece Autostrada A8 (FOTO)

Săptămâna trecută, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni a fost semnat de către Compania de Autostrăzi.

Contractul de circa 59 de milioane de lei a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni. Ministrul Transporturilor a declarat însă în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Traseul tronsonului de autostradă care va tranzita județul Neamț (vezi foto) este următorul: intrarea în județ este dinspre localitatea ieșeană Moțca spre comuna Timișești, tranzitează prin Ingărești spre Petricani, Boiștea, Topolița, orașul Târgu Neamț, Săcălușești, Vânători Neamț, Leghin, Stânca, Pâțâligeni, Pipirig, Dolhești, Pluton, Petru Vodă, Poiana Largului, Călugăreni, Bistricioara, Grințieș, Poiana, Bradu, apoi întră în județul Harghita prin Recea, Hagota, spre Ditrău.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 25 luni din care:

1) 12 luni pt Revizuire/Completare Studiu de Fezabilitate (SF)
2) 6 luni pt realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC), inclusiv verificarea P.A.C. de specialiști atestați
3) 6 luni pt elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE) si Detalii de Execuție (DE), inclusiv verificarea de verificatori atestați
4) 1 lună pt asistența tehnică pt cererea de finanțare, asistența tehnică pt contractarea execuției lucrărilor

Autostrada Târgu Neamț – Iași -Ungheni reprezintă un tronson din viitoarea Autostrada A8 Târgu Mureș – Tg.Neamț – Iași – Ungheni ce va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de aproximativ 320 de km.

Conform datelor din Caietul de Sarcini, Prestatorul va elabora următoarele documentații:

• Studiul de Fezabilitate revizuit/completat/actualizat pentru Autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni
• Proiectul pentru Obținerea Autorizației de Construire
• Proiectului tehnic de execuție
• Publicitatea proiectului
• Documentația tehnică și consultanță în cadrul elaborării cererii de finanțare (fonduri europene)
• Documentația tehnică pentru atribuirea contractului de execuție, pe loturi care se vor stabili după finalizarea Studiului de Fezabilitate
• Asistență tehnică pentru perioada de execuție a lucrărilor în calitate de proiectant al lucrărilor de construire Autostrada Tg.Neamț-lași-Ungheni

Traseul actual al tronsonului de autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni este împărțit în 4 sectoare, după cum urmează

• SECTORUL nr.1 – Km 0-km 32 , respectiv Târgu Neamț-Târgu Frumos ;
• SECTORUL nr.2 – Km 32-km 61, respectiv Târgu Frumos- DN 28 (zona Lețcani);
• SECTORUL nr.3 – Km 61-km 78, respectiv DN 28 (zona Lețcani)-DN 24 C (zona cât mai apropiată de municipiul Iași);
• SECTORUL nr.4 – Km 78- km 100, 14 (sfârșitul proiectului va fi în punctul vamal de la Pod peste Prut la Ungheni amplasat în UAT Golăiești)

Conform documentației scoasă la licitație, se va studia asigurarea legăturii cu Aeroportul Iași și viitorul Spital Regional din Iași.

PUBLICITATE