Harta autostrăzilor la zi. În continuare, Moldova nu există pe harta autostrăzilor din România

La 50 de ani de la construcția primei autostrăzi din România (A1, care leagă Bucureștiul de Pitești și care a fost construită în perioada 1967-1972), Moldova rămâne în continuare uitată.

Harta prezentată de cei de la 130km.ro, prezintă situația autostrăzilor la zi, iar regiunea Moldovei este în continuare, goală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Totuși, față de anul 2018, pe hartă a apărut un segment de cerc, care nu este autostradă, ci varianta ocolitoare a Bacăului și care se află în execuție.

E un pas înainte, dar minuscul pe o hartă așa de mare.

De 30 de ani toate guvernele au promis Autostradă pentru Moldova, s-au întrecut care mai de care în declarații mai mult sau mai puțin convingătoare, dar concret, nu s-a mișcat nimic, în afară de facerea și refacerea studiilor de fezabilitate.

”la începutul lunii mai 2020, premierul Ludovic Orban a afirmat că pentru tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț din Autostrada Unirii este în curs de realizare revizuirea studiului de fezabilitate, obiectivul fiind începerea licitației după 1 ianuarie 2021.

De asemenea, premierul a spus că pentru celelalte două tronsoane din Autostrada Unirii licitația se va face pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic”, conform celor de la profit.ro

PUBLICITATE