Harghita ne ia fața la investiții în turism: o pistă de bob pe șină va fi dată în folosință la Lacul Roșu – VIDEO

Lacul Roșu, unul dintre cele mai frumoase locuri aflat la granița dintre județul Harghita și județul Neamț, se pregătește să găzduiască o nouă atracție pentru turiștii în căutarea aventurii și a senzațiilor tari, informează mesajul.ro.

O pistă de bob modernă și spectaculoasă a fost construită în zonă, grație unei investiții susținute de Primăria Municipiului Gheorgheni și, conform autorităților, va fi dată în folposință la sfârșitul săptămânii viitoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu un traseul pitoresc, pista de bob va oferi vizitatorilor o experiență unică și palpitantă, trecând prin mijlocul pădurii și oferind o panoramă impresionantă asupra peisajului din jur. Această nouă investiție va contribui în mod semnificativ la dezvoltarea turismului în zonă, atrăgând iubitorii de senzații tari și creând oportunități de petrecere a timpului liber într-un mod activ și plăcut.

Sunt de felicitați cei din Harghita și în același timp spăunem că este de neînțeles cum autoritățile locale din județul Neamț nu reușesc să pună în evidență și să investească în dezvoltarea turismului local care are atâta potențial.

Vrem să recunoaștem sau nu, ultimile investiții majore au fost cele în infrastructura traseelor turistice de la Bicaz spre Poiana Teiului și de la Bicaz spre Durău prin Izvorul Muntelui (Axial), făcute pe vremea în care la CJ Neamț era Ionel Arsene.

Piatra-Neamț are o minune a naturii care se cheamă Dealul Cozla, unde găsim clădiri într-o stare deplorabilă, putrezite, uitate de ani de zile de actuala administrație.

Este rușinos să ai o asemenea binecuvântare de relief și de dotări și să nu investești în dezvoltare turistică. De fapt, ca să nu greșim, primăria Piatra-Neamț a investit 600 milioane de lei vechi în dotarea Info-chioșcului din centrul orașului cu scaune, canapele și birouri pentru personalul angajat (vezi aici).

Revenind la ceea ce știu să facă vecinii de la Harghita, primarul Municipiului Gheorgheni, împreună cu colegii de la ADI Hășmașul Mare, au în plan o serie de dezvoltări care să ducă renumele localității cât mai departe. Cu scopul de a oferi turiștilor și localnicilor facilități de top, aceste eforturi vizează promovarea turismului activ și a dezvoltării durabile.

Dezvoltarea durabilă și protecția mediului sunt priorități importante în această inițiativă. Autoritățile locale și investitorii se angajează să respecte principii și practici ecologice, asigurând conservarea și protejarea peisajului natural deosebit din jurul Lacului Roșu.

PUBLICITATE