Harbuz, șeful de cabinet al primarului: „Este imposibil să se mai deschidă pârtia de schi vreodată!”

În urmă cu 15 ani, Piatra-Neamț era unul din cele mai frecventate orașe de către turiștii din întreaga țară. Aveam cel mai frumos ștrand din Moldova, aveam pârtie de schi în mijlocul orașului și telegondolă. Niciun oraș vecin nu se putea lăuda cu așa ceva.

Anii au trecut iar proasta administrație a primăriei a făcut ca aceste perle locale să ajungă în paragină și să fie ocolite de turiști.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Liviu Harbuz, șeful de cabinet al primarului Carabelea, a anunțat în cadrul unei emisiuni la Exploziv TV că este imposibil ca pârtia de schi să se mai deschidă vreodată, venind cu calcule și simulări care arată că primăria mai mult ar cheltui decât ar încasa.

Este un adevăr crunt, dar asta e situația. Aici s-a ajuns din cauza nepăsării, a lipsei de viziune și a neimplicării primarilor din ultimii 10 ani. Pentru că ceea ce s-a făcut cu bani privați la Durău, se putea face și la Piatra-Neamț pentru a salva pârtia de schi și a-i da o utilitate și pe timp de vară.

Dar cine să facă aceste lucruri atât timp cat vechea administrație nu a fost preocupată să dezvolte turismul, iar despre administrația Carabelea nu cred că mai are rost să mai vorbim.

Suntem în anul 2022 și am ajuns ca Piatra Neamț să fie un oraș din care să pleci nu unul în care să vii. Turiștii preferă acum ștrandul de la Botoșani, pârtiile de la Suceava, insula de agrement de la Bacău sau Iași. Până și Vasluiul, din punct de vedere peisagistic, este peste Piatra-Neamț.

În anii de glorie ai orașului pârtia de schi funcționa la capacitate maximă, restaurantele erau arhipline, iar turiștii umpleau hotelurile. Poate că investiția inițială în pârtie a fost puțin forțată, dar în timp se putea deschide a doua pârtie pentru sănii iar dealul Cozla putea fi umplut de carusele și parcuri de distracție care să-l țină atractiv și vara.

La 15 ani distanță, primăria vrea să-i pună cruce aceste investiții, după ce ani de-a rândul nu a fost în stare să administreze sau să investească în aceste obiective pentru a le face profitabile.

Sigur că e mai simplu să închizi în loc să ai o viziune de dezvoltare. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un cadru natural absolut minunat și cu imens potențial de dezvoltare, dar în contrapartidă ne-a dat conducătorii pe care îi avem.

Dacă mai aveți pe acasă pliantele electorale care ne-au umplut cutiile poștale în campania electorală din 2020, veți vedea cum toți cei care astăzi conduc destinele orașului (primar, viceprimari, consilieri locali), promiteau și ne exemplificau cu simulări grafice cum vor face din Piatra-Neamț o atracție turistică de invidiat.

Vă amintiți despre pliantele cu albia Cuejdiului plină de copii fericiți care se joacă în apă și apoi stau la plaja? De pârtia de schi modernizată și dealul Cozla plin de parcuri de distracție? De Lacul Bâtca Doamnei transformat în atracție turistică, de varianta ocolitoare a orașului pe piloni suspendați și câte și mai câte?

Politicienii care promiteau acele lucruri au ajuns astăzi să conducă primăria, iar partidele lor se află la guvernare. Deci are cine să finanțeze promisiunile din campanie. Doar că au muțit cu toții. Singurul lucru pe care îl fac acum este să organizeze licitațiile pentru proiectele europene atrase de vechea conducere a primăriei. Și cam atât.

PUBLICITATE