Haine și jucării contrafacute, confiscate de polițiști dintr-un magazin din Piatra-Neamț (FOTO)

La data de 21 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor de natură economică din domeniul proprietăţii intelectuale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din municipiul Piatra Neamț, polițiștii au descoperit 174 de articole (îmbrăcăminte, jucării şi accesorii), care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de aproximativ 4.000 de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrucât nu au fost identificate contracte de licenţă cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, iar produsele nu prezentau elementele caracteristice ale unor produse originale, polițiștii le-au ridicat în vederea confiscării.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare prevăzută de Legea 84/1998 R.

PUBLICITATE