Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plățile cash

Premierul Marcel Ciolacu a declarat astăzi, 7 noiembrie, că va revizui noile măsuri fiscale adoptate recent de Guvern, iar în cadrul primei ședințe va menține limitele actuale de cash, cu excepția plafonului de casă care va fi de 50.000 de lei și a avansului spre decontare de 1.000 de lei/zi.

Guvernul va renunța la reducerea plafonului pentru plățile cash după valul de nemulțumire apărut în spațiul public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători și de oamenii simpli, fără excepție. În ultimele zile am avut mai multe discuții cu aceștia, cât și cu mediul de afaceri și cu reprezentanții sistemului bancar. Și mi-au spus anumite lucruri de bun simț legate de măsurile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor legate de cash. Acești oameni nu sunt evazioniști, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această țară!

Prin urmare, în prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!” – a spus premierul Ciolacu

Acesta precizează că se va renunța la plafonul pentru plățile numerar dar vor fi două excepții în măsurile propuse de Guvern.

„Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Cu două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Am însă un mesaj pentru evazioniștii care au profitat de această discuție din spațiul public: voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!” – a mai transmis Ciolacu

PUBLICITATE