Guvernul, obligat în primă instanță să organizeze alegeri parțiale. Printre județe se află și Neamțul

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, anunţă că a câştigat procesul împotriva Guvernului Ciucă şi a obţinut în instanţă obligarea Executivului la organizarea alegerilor locale parţiale.

„Forţa Dreptei salută decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 16 martie a.c. care îi dă câştig de cauză lui Ludovic Orban în procesul intentat Guvernului pentru refuzul de a organiza alegerile locale parţiale în cazul localităţilor în care mandatele de primar au fost declarate vacante sau a celor în care consiliul local a fost dizolvat”, transmite partidul condus de Orban.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit sursei citate, sunt cel puţin 51 de localităţi în cazul cărora sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea alegerilor locale parţiale. Printre județele unde ar trebui să se organizeze alegeri parțiale se află și Neamț.

Obligă pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parțiale locale și să declanșeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcția de primar și pentru consiliul local în toate circumscripțiile electorale care sunt evidențiate în situația centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripții electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arată în soluția instanței de fond a Curții de Apel București.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Conform informării Autorității Electorale Permanente, înaintată Guvernului în luna octombrie 2022, sunt cel puțin 51 de localități în cazul cărora sunt îndeplinite condițiile pentru organizarea alegerilor locale parțiale (vezi AICI)

Potrivit MESAJUL.ro, în județul Neamț, Guvernul este obligat să organizeze alegeri pentru funcția de primar în localitatea Ghindăoani.

Fostul primar al comunei, Adrian Antochi, a ajuns în postura de a-și pierde funcția la nici un an de când a fost ales, în 2021, când a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare, cu suspendare, într-un dosar cu  contrabandă cu țigări rusești. (vezi articol AICI)

PUBLICITATE