Guvernul ia în calcul o nouă Stare de Alertă. E posibilă carantinarea unor anumite regiuni

Starea de alertă după 15 iulie e aproape iminentă și e posibilă carantinarea unor anumite regiuni a declarat, aseară, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Nelu Tăraru a declarat la B1 TV că în acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.” – a afirmat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai declarat că Guvernul era pregătit pentru noi măsuri de relaxare de la 1 iulie, dar evoluția infectărilor nu a permis acest lucru.

Totodată, Nelu Tătaru susține că este posibilă instalării carantinei la nivel local, dar că izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importantă.

La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele.” – a explicat Tătaru la postul B1 TV.

PUBLICITATE