Guvernul compensează cu 50 de bani prețul la combustibil

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, după ședința de Guvern, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

Am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație, precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost, de asemenea, adoptată și de alte țări.

Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”, a declarat premierul.

Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.

Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal la alimentarea cu combustibil.

Valoarea va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din aceşti bani urmând a fi asiguraţi de la bugetul de stat.

„Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii”, a mai spus Ciucă.

Astăzi, 23 iunie, prețul la motorină în benzinăriile din Piatra-Neamț se situează între 9,19 și 9,28 de lei, iar la benzină între 8,60 și 8,68 de lei.

PUBLICITATE