Grevă de avertisment a salariaţilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ

Salariaţi ai mai multor spitale din ţară au intrat luni dimineaţă, între orele 9,00 şi 11,00, în grevă de avertisment, principalele revendicări vizând modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu declanşarea grevei generale, pe 11 mai, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

Conform Agerpres, la Neamț, circa 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ au protestat în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de diminuarea sporurilor salariale.

Între protestatari se află atât medici cât şi asistente din aproape toate secţiile spitalului. Majoritatea sunt cei ieşiţi din schimbul de noapte sau urmează să intre în schimbul al doilea, astfel că activitatea spitalului nu este afectată de grevă.

Directorul SJU, dr. Cristina Atănăsoaie Iacob, a vorbit cu protestatarii şi le-a spus că speră ca situaţia să revină la normal în scurtă vreme, dar că acest lucru nu depinde de conducerea spitalului.

sursa: Agerpres
PUBLICITATE