Grav accident in Neamt. Doi muncitori au murit intr-un canal

Grav accident de munca intr-o comuna de langa orasul Roman, in Neamt. Doi muncitori de la regia de apa au murit intr-un canal, unde au coborat sa repare o pompa stricata.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

 

Cum oamenii aveau experienta indelungata, prima ipoteza a anchetatorilor este ca s-au intoxicat cu gaze, au lesinat si s-au inecat in apa stransa in canal.

Cei doi muncitori au intervenit joi dimineata, in comuna Horia, pentru a vidanja o gura de canal infundata. Imediat dupa ce masina a plecat pentru a fi golita, cei doi muncitori, un electrician si un mecanic, au coborat in canal sa repare o pompa.

Insa, banuiesc anchetatorii, au lesinat din cauza gazelor si s-au inecat. Vecinii au auzit de cateva ori strigate de ajutor, insa au crezut ca oamenii glumesc. Abia dupa cateva minute si-au dat seama de tragedie si au chemat pompierii si politia.

Si cei de la Inspectoratul de Munca au deschis o ancheta pentru a stabili daca cei doi muncitori erau echipati corespunzator in momentul interventiei si daca erau abilitati sa faca lucrarea respectiva.

sursa stirileprotv.ro

PUBLICITATE