Ghinion pentru 3 elevi din Neamț! Au picat BAC-ul după contestații

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, la examenul de Bacalaureat (sesiunea de vară) din acest an au fost făcute publice astăzi, 9 iulie.

Elevii nemulţumiţi de notele primite luni, au făcut contestații iar astăzi au primit notele finale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Rezultatele finale pentru județul Neamț le găsiți aici: bacalaureat.edu.ro

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, un singur elev din județul Neamț a reușit să obțină media 10 la Bacalaureat.

Este vorba despre un elev al COLEGIULUI NAȚIONAL „ROMAN VODĂ”. Acesta a reușit să obțină nota maximă la Limba română, Istorie și Geografie.

Trei elevi cu ghinion la contestații

Pentru a promova examenul de bacalaureat, este nevoie de minim nota 5 la fiecare materie, însă de o medie aritmetică finală de minim 6. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Trei elevi din Neamț au avut ghinion după rezolvarea contestațiilor, aceștia fiind declarați respinși la examenul de Bacalaureat din acest an.

Astfel, un elev al Colegiului Național „Roman Vodă” care a trecut examenul cu media peste 6, a făcut contestație iar după recorectarea lucrărilor a fost declarat respins.

Inițial, acesta luase notele: 6 la Limba Română, 6,2 la Logică și 6 la Istorie. A făcut contestație la primele două materii iar după recorectare a primit 6,55 la Limba Română, iar la Logică profesorii i-au scăzut 1 punct (5,2). Astfel, cu media 5,91, a fost declarat respins.

Ghinion au avut și doi elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Roman. Aceștia au contestat notele obținute la Limba Română și Geografie. În cazul unuia, recorectarea la Limba Română i-a adus o medie de peste 6, dar contestația la Geografie n-a fost inspirată, fiind declarat respins.

În cealaltă situație, ghinionul l-a avut la Limba Română.

PUBLICITATE