Gheorghe Ștefan a ieșit din penitenciar după o lună și jumătate. El fusese condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, a ieșit din Penitenciarul Târgu-Mureș după o lună și jumătate de închisoare.

Pe 14 septembrie, Gheorghe Ștefan a fost ridicat de polițiști pentru a fi dus după gratii. El trebuia să ispășească pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare după decizia Curții de Apel București în dosarul de corupție Giga Tv (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Mureș, Tatiana Maria Macarie, fostul primar al municipiului Piatra-Neamț a fost eliberat pe data de 3 noiembrie ca urmare a deciziei Judecătoriei Târgu-Mureș.

In temeiul art. 587 Cod de procedura penala, admite cererile de liberare conditionata formulate de persoana condamnata S.G., –, detinut in Penitenciarul Tirgu-Mures in executarea pedepsei de 4 ani si 6 luni inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr 1959/2019 a Tribunalului Bucuresti, Sectia I Penala, modificata si definitiva prin decizia penala nr. 943/A din 14.09.2021 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I Penala. Raportat la art. 60 alin.2, alin.6 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, dispune liberarea condiţionata a persoanei condamnate de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 6825/2021 emis de Tribunalului Bucuresti, Sectia I Penala. In temeiul art. 61 Cod penal din 1969, atrage atenţia persoanei condamnate ca savarsirea de infractiuni in termenul de definitivare a liberarii conditionate, poate atrage revocarea liberarii conditionate si executarea restului neexecutat, in conditiile legii. In temeiul art. 275 alin.3 Cod de procedura penala, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata prin punere la dispozitie, prin grefa instantei, azi, 29.10.2021” – notează decizia instanței.

Gheorghe Ștefan mai are o condamnare, în primă instanță, de 4 ani și 9 luni pentru fraudarea Poștei Române. (vezi articolul AICI)

PUBLICITATE